Pengikut

~~ kisah kita tamat di sini ~~

panggilan 'ORG' 'DIE'

    Anis kenal dengan dye ni nak dekat hampir 5 tahun..tempoh yang paling lama anis berkawan dengan seseorang. Dye ni anis kenal time form 4 cam tu la anis kenal pun melalui kawan anis sendiri..First2 anis kenal memang anis nak kawan je dengan dye tapi tak sangke lak yang die anggap anis lebey dari seorang kawan mase form 4 nak dekat2 hujung tahun anis bagi tahu die yang anis da de BF dan terus kami tak contact dan anis tukar no fon..entah macam mane form 5 die berusaha jugak nak cari no anis puas la die pujuk kawan anis untuk bagi no anis kat die..tapi lepas tu kawan bagi jugak kat die dan sampai sekarang anis masih berkawan dengan die..anis bukan tak boley nak anggap die lebey dari seorang kawan tapi anis da memang set da yang die hanye kawan anis, anis ingatkan die faham tapi anis silap die still anggap yang anis ni special tu pun anis dapat tahu dari kawan die.
    Kalau time raye @ besday anis mesti die wajib datang kalau tak anis akan merajuk dan die pun tahu perangai anis macam mane kalau dengan die anis tak de cover2 tapi anis kuat merajuk dengan die kami pun jarang mesej die yang akan selalu kol anis @ anis kol die kalau tak de pape hal. Kerana anis jugak la die excident hari tu sampai patah kaki tu semata2 die nak datang jumpe anis sebab time tu anis cuti sem..rase kesian jugak la ingatkan tipu tapi lepas anis kol die tak angkat tapi kawan die yang angkat kate die excident time tu memang rase bersalah la kalau die tak datang jumpe anis mesti tak jadi. Anis tak pergi jenguk die pun sebab segan la nak pergi tengok tapi kawan2 die semua tahu yang anis dengan die ni da kawan lame sampai diorang ingat yang anis dengan die ni COUPLE..ish2 tak mungkin....
    Dulu die ni mat rempit tapi sejak kawan dengan anis die banyak berubah dan anis dapat tengok tu semua die lain dari yang dulu..Anis memang senang kawan dengan die sebab die jugak orang yang anis paling rapat. Em lupe lak nak bagi tahu name die korang kenal dengan MR M sudah la ye..hihihi..Dalam sebulan yang lepas die ade kol anis kate nak kerja dekat Shah Alam dan anis kate bagus la tapi anis de jugak saje2 nak kenekan die anis kate la nak tukar no dan die da tak ley nak cari anis, anis nak buat macam dulu time anis tukar no...lepas tu terus die merajuk dengan anis sampai terus letak fon puas anis kol balik dan anta mesej tapi die tak layan jugak sebab die betul2 merajuk dengan anis sebab anis kate macam tu....
    Mungkin la anis salah sebab kate macam tu tapi anis ni bile anis da kol dan mesej tak berbalas memang anis malas da nak ambik port biar je la anis nak tengok sampai bile die boley tahan buat macam tu...Baru2 ni jugak die ade mesej dan kol anis tapi anis buat tak tahu je sebab anis sudah malas nak layan sebab kalau anis layan nanti die fikir lebey2 lak..anis tak nak la macam tu tapi anis terpakse buat jugak..sekarang anis da malas nak fikir semua tu biar la die teruskan hidup die dan anis harap die dapat cari orang yang lebey baik dari anis..Mungkin persahabatan kami berakhir di sini saje..die pun mungkin tahu sebab die da tak cari anis da lepas anis tak angkat kol die.

orang tahu yang dia suka dekat orang tapi orang tak boley
nak lebey2 dengan dia.
orang selesa dengan dia tapi bila da jadi macam ni
orang sudah tak selesa dengan dia.
maafkan orang jika selama kite kenal ni orang 
banyak susahkan dia.
maafkan orang jika dia anggap yang orang mainkan
perasaan dia.
terima kasih di atas segala pengorbanan yang telah
dia buat untuk orang.
terima kasih sebab hanya dia yang faham perangai 
orang macam mana.
terima kasih sebab sudi layan karenah orang yang
suka bermanja2 dengan dia.
orang memang sayangkan dia tapi sebagai seorang sahabat
dan orang harap dia faham.
dia suka sangat bergurau dengan orang
yang orang ni akan jadi bini dia.
dia memang seorang kawan yang baik dan orang 
hargai itu semua.
mungkin raye tahun ni akan jadi lain sebab da 4tahun berturut2
dia datang rumah orang tapi tak tahu la raye tahun ni
dia datang rumah ke tak.
besday orang kali ni pun belum tentu dia akan
datang kan?
mesti dia kecewa dengan sikap orang kan?


    Orang akan simpan semua kenangan kite bersame dan orang tak kan lupekan die ok...sebab hanye die yang rapat dengan orang. Orang suke kawan dengan die sebab die tak suke pakse2 orang, die tak pernah nak ambik kesempatan dekat orang dan die pun tak pernah nak ajak orang buat perkara yang tak senonoh kan kite pun jarang DATE..hahaha kalau nak jumpe mesti die datang rumah orang kan..kalau jumpe kat luar pun mesti jumpe kejap je sebab die selalu de hal kan?kalau die datang jumpe orang kat rumah mesti lame kan..lagipun family orang pun da kenal dengan die kan walaupun die still malu2 kucing dengan family anis..hehehe ape pun anis doakan yang terbaik untuk die ok...mungkin sukar untuk anis lafazkan selamat tinggal dekat die tapi sebab hal ini anis terpakse ucapkan selamat tinggal dekat die....Selamat Tinggal Mr M...^_*

5 ulasan:

ciKgu GoguMa berkata...

byk kn b'sabo... buatlah kputusan yg dpt memberi kebahagian kpd ko...hihi

Miss Anis berkata...

hahahha yola....

Cik Azizah berkata...

wah bagus la laki cmtu..berubah jugak demi anis..takpelah ada jodoh tak kemana lari pon..

Miss Anis berkata...

2 la psal...da xda jdOh...huhu

Mr Laptop.ez berkata...

Takpe...

"perginya sesuatu yang baik, untuk sesuatu yang lagi baik"