Pengikut

MimPi

Mimpi kata orang mainan tido tapi kadang2 macam betul..entah la nak
percaya boleh tak percaya pun boleh.
Dalam duk borak2 dengan kakak dan mak tiba2...
lagu love light - cn blue kedengaran dan anis pun angkat la

M.Ngah : Angah tengah buat apa?
Anis : Tak buat apa...napa?
M.Ngah : Hang ada mimpi Nenek tak?
Anis : Tak ada pun...napa?
M.Ngah : Ngah mimpi lagi nenek, dah banyak kali tapi napa hampa tak mimpi ek?
Anis : Mana nak tau, teringin jugak nak mimpi nenek tapi tak ada pun...Ngah mimpi apa pula kali ni?
M.Ngah : Ngah mimpi nenek mai kat ngah berseri2 ja..putih, cantik..lepas tu nenek kata tolong urut sat..ngah pun urut la, lepas tu nenek kata angah pulak tak ada nak suruh urut .
Anis : (menangis ) T_T

Anis dengar mak ngah cakap macam tu pun dah sebak ye la sebab
kalau nenek sakit anis la yang akan urut dengan kakak. Memang selama
anis jaga nenek anis sentiasa di sisi nenek. Tapi yang anis tak boleh lupa
sekali masa nenek tak boleh nak tidur kalau tidur mesti sakit kami buat
macam2 cara nak bagi nenek tidur tapi tak boleh jugak. Last2 nenek tertidur
sendiri tapi nenek tertidur atas lengan anis, sampai tangan kebas baru anis
kejut mak suruh letak nenek bagi baring betul2. Time tu nenek macam BABY.
T_T Ok la anis tak mau tulis lagi nanti jadi cerita sedih pulak...hohoho


Sangat2 merindui nenek SITI RAHMAH hanya doa yang dapat
ku titipkan buatmu dan Bantal Kesayanganmu menemaniku dikala
malam. Bantal ni memang nenek suka dan anis memang nak bantal ni jadi
diorang bagi la kat anis sebab anis jaga nenek.


AL-FATIHAH
Ok sekarang anis tak mau sedih2 dah....^_^

1 ulasan:

~MiZz Atie ZieYa~ berkata...

al-fatihah..anis tamau sedyh2 k.....bykkn berdoa untuk nenek tau