Pengikut

วัยร้ายไฮสคูล( Wai Rai High School)

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Hari ni entry anis pasal cerita Wai Rai High School..pasti korang pernah kan tengok cite ni dulu ditayangkan kat tv2 kot kalau tak silap. Cite ni pasal geng budak nakal kat satu high school.. diorang suka cari gadoh dengan orang.. paling teruk diorang suke kenakan cikgu yang masuk kelas diorg... sume cikgu yang msuk kelas 6 E ni mesti kena punya... tak kira la cikgu subjek apa... sampai pengetua sekolah diorang pening kepal sebab semua cikgu da takot nak masuk kelas tu... so, sape yang nak ajar diorang???  Ketua geng ni Aon... die ni comel tapi ganas la biasa la.. nama pon ketua gengster kat sekolah... 


Satu hari ada boy cute lagi hensem baru masuk kelas diorang... kira budak baru la senang cita... nama dia Ryu.. Aon dengan Ryu ada selisih faham so asyik gadoh je la bila jumpa... biasala... bila gengster bertemu gengster....


Satu hari.. ada cikgu perempuan baru masuk sekolah tu.. pengetua pun arahkan cikgu tu mengajar kat kelas 6 E.. Nama cikgu tu Cikgu Yani.. ni la satu2nya cikgu yang bertahan dalam kelas tu... cikgu ni tetap sabar walaupun selalu dikenakan oleh anak2 murid...cikgu Yani memikir kan satu idea untuk mengubah perangai budak2 nakal nih... cikgu menubuhkan satu kumpulan muzik kat skolah... cikgu nak amik Ryu jadi guitarist tapi Aon tak suka.. tapi lama2 terpksa terima la jugak...


Hari demi hari Aon dgn Ryu makin rapat.. mula2 diorang anggap kawan satu kelas dan kawan dalam band tapi masing2 mempunyai perasaan satu sama lain...tapi diorang tak penah nak cakap pasal perasaan masing2, ditambah pula nanti dengan kehadiran orang ketiga.
Lepas tu sambungan cerita ni tajuk Freshy High School kot kalau tak salah, kisah tentang diorang dah masuk universiti. Kat sini bertambah konflik la..tapi yang xbestnye bila si hero RYU mati........


ni video lagu yang anis paling suka..



pic2 yang diambil..




RYU


AON


NATALIE




~ Pinkystorymory ~

6 ulasan:

AZTIQAH berkata...

hero hensem

Miss Anis berkata...

heheh..tau xpe...

Dea berkata...

dulu citer ni pemess kan.. heheh

Miss Anis berkata...

a'ah.....nk cari balik cite i...

Benz_Zaty berkata...

wh0aa!! n0stalgic! ni cita fevret aQ time k0lah rendah dulu..rindu bt0l kat cita ni..knapa ryu mati erk dlm freshie sch00l tu?..adaa sapa2 ley gtaw?..

e-ma berkata...

ryu mati sebab penyakit barah ...