Pengikut

Raju Chacha

Assalamualaikum da n salam sejahtera

Anis nak bercerita tentang filem yang anis nak sangat tengok sebab anis memang kagum giler dengan cerita ni iaitu Raju Chacha. Mesti korang pun penah tengok kan cerita ni tak silap ditayangkan pada tahun 2000, filem ni merupakan filem termahal di bollywood. Filem ini diarahkan oleh Anil Kapoor, pelakon utama ialah Ajay Devgan, Kajol dan Rishi Kapoor dan 3 orang kanak2 yang anis tahu nama dalam filem ni ialah rohit, Rahul dan Rani. Anis pun tak tahu kenapa anis minat sangat tengok cerita ni, lagu2 dalam cerita ni pun best terutama lagu Raju Chacha dan lagu yang mana kajol nak keluar dari rumah tu tapi budak2 tu halang dia.

Anis kalau dapat tengok cerita ni rasa2 hari2 anis tengok sebab tak jemu bila tengok banyak kali pun. Kalau kat rumah hari2 anis pasang lagu Raju Chacha ni sampai orang yang duduk dekat anis pun bosan sebab asyik dengar berulang kali. Kawan ada download cerita ni tapi sampai part 9 je, dan tu baru suku dari cerita penuh, macam kalau tengok pun tak puas, anis kalau boleh nak tengok cerita tu sampai habis. Anis ada cari sinopsis dari cerita ni

His is a story about three children Rohit, Rahul and Rani who are mischievous but very innocent. Their father Siddhanth Rai (Rishi Kapoor) always remains tense about his children's behavior, as they are alwaysup to mischief and manage to kick their tuition teachers/ governesses out. Siddhanth appoints Anna (Kajol) as their new governess who takes them under control. The children also come to love her. Shekhar (Ajay Devgan) who is a thief, falls in love with Anna. At the time of their marriage, Siddhanth comes to know about Shekhar's reality. Shekhar is handed over to the authorities and gets imprisoned. Siddhanth then gets killed in an accident which has been staged by Vikram Sinha (Govind Namdeo) because they are after the property. Then Shekhar comes back into their life as as their lost Raju Chacha, who ran out of when he was thirteen because of f Siddhanth Rai. Now, is Shekhar really their Raju Chacha? Will he get back the children's property?




Cerita ni memang menyentuh perasaan jugak la anis kalau tengok pasti mengalir airmata. Tengok la rumah dia macam mana, macam2 ada giler ahh kalau anis ada rumah yang macam tu yang macam istana. Tapi time cerita ni rasa2 Kajol dan Ajay dah kawin ke belum anis pun tak pasti, diorang kawin tahun bila ek.....

~ Pinkystorymory ~

2 ulasan:

ciKgu GoguMa berkata...

ko dpt ble cd die ker... emmmm... 2 ler pasal ari2 x abis download.... klo x meletup..bru best

Miss Anis berkata...

xdpt la.....ngah cari xjumpe2...