Pengikut

Seharian Bersama Tok Ayah dan Mak Tok

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebenarnya anis tak plan pun nak ikut tok pergi Perak tapi malam tadi tiba2 je tok ajak pergi makan kenduri rumah kawan tok dekat Sitiawan. Disebabkan anis boring duduk dekat rumah sorang2 anis pun ikut la, dari tak buat apa.

Kami bertolak pagi pukul 7 sampai dalam pukul 10 lebey, sesudah sampai Sitiawan tu singgah dekat rumah kawan lama tok sebab kawan tok baru meninggal jadi nak pergi melawat la. Lepas tu singgah pulak dekat rumah Tok Wan Mat Ketam kawan tok jugak, pasal apa nama Mat Ketam anis pun tak tahu la mungkin suka cari ketam kot...hihihi

Ramah jugak la Tok Wan Mat Ketam tu, anis pun dalam malu2 jadi macam dah biasa sebab diorang duk bercerita yang masa kecik2 dia yang duk dukung anis time tok duduk dekat Perak. Tok duk kat Perak lama la jugak, jadi kawan2 tok kat sana ramai la.

Masa balik pulak singgah la kat kedai jual buah2 kat tepi jalan tok beli buah pelam, durian dan rambutan tu pun sebab anis memang dah lama nak makan rambutan. Lagi satu time tok datang penang ni boleh pulak lupa nak bawak rambutan yang tok beli dekat siam jadi untuk tidak menghampakan cucunya ini tok pun beli la...hehehe...tok beli pun sekilo je sebab tak nak lah suruh beli banyak2 kila lagipun tok kata makan je sorang2..hahaha anis apa lagi dapat2 je rambutan tu terus makan la tunggu lagi....


betapa sedapnya dapat makan

Setelah sekian lama hari ni baru anis dapat makan pulut durian sebab anis kan baru baik jadi ni la masanya untuk anis tebus kembali makanan yang anis tak boleh makan time sakit hari tu. Best jugak la keluar dengan tok sebab dah lama tak gurau senda macam tu, duduk dalam kereta asyik duk bergelak je.

Terima kasih tok sebab bawak jalan2 + beli macam2 buah2an

~ Pinkystorymory ~

3 ulasan:

ciKgu GoguMa berkata...

ala... klo aq de kt perak ley ko sggh umah aq...hehe

ABU berkata...

lama dah tak makan buah rambutan..

Miss Anis berkata...

makan jgn xmakan...hihi