Pengikut

Semoga cepat sembuh

Tok Ayah,
Angah doakan supaya tok ayah cepat sembuh sebab angah tengok tok ayah dah kurus dan tak macam dulu yang mana tok ayah seorang yang kuat, cergas dan garang..Tapi sekarang tok ayah dah berubah garangnya sudah kurang, berat badan berkurang dan tidak secergas dulu..Angah tau tok ayah sakit macam2 sakit...sakit jantung, kencing manis dan darah tinggi...Sekarang tok ayah macam lemah dan tak ada semangat..bila suruh pergi hospital tak nak..degil tapi hari tu da kena paksa tambah tok ayah tak boleh nak bernafas dengan betul baru nak pi hospital...Tau tak semua risaukan tok ayah..

Angah tau tok ayah nak bagi nampak yang tok ayah kuat tak ada pa2 bila depan kami tapi kat belakang kami tok ayah nampak sangat tak kuat....Tengok time angah jaga tok ayah kat hospital, angah tengok tok ayah nafas pun berbunyi angah risau bila nurse mai check kata darah naik dan tak boleh kuar hospital lagi tapi macam mana tah petang tu tok ayah boleh kuar....

Lagi satu tok ayah ni tak mau dengar cakap ROKOK tu tak boleh nak hisap ataupun kurangkan hisap sebab nanti tok ayah sesak nafas tapi tok ayah buat tak reti dan tak dengar....Hisap sehari 2 3 kotak sapa yang tak marah dan risau tengok..tapi tok ayah tak mau jaga kesihatan....Tambah dekat hospital boleh pulak curi2 hisap rokok kat luar..bila nurse tanya nak pi mana, tok ayah kata nak pi jalan2 sebab bosan.....emm bila tegur tok ayah buat muka selamber je......

Kali ni kalau tok ayah pergi check dan teruk memang tok ayah kena operate dan kosnya pulak sampai 50ribu..hari tu pun doktor dah bagi tau tapi tok ayah diam2 tak mau bagi tau kat semua sebab takut semua susah hati nak cari duit banyak tu tapi kalau yang tu dapat sembuhkan tok ayah pasti semua akan usahakan cari jugak.....tapi sekarang belum tau lagi macam mana sebab nanti baru tok ayah kena pi check....Bila time makan ubat pun susah nak kena orang ingatkan kalau tak..emmm tak makan laa.....

Tok ayah jangan lupa makan ubat ye..
Tok ayah kena kurangkan hisap rokok ye..
Tok ayah kena jaga pemakanan ye..
Tok ayah jaga diri baik2...
Mak tok pun susah hati tengok ayah macam ni....

Entry anis kali ni panjang la pulak...huhu


pic dulu sebelum sihat..tengok berisi je kan?


pic terkini da kurus dan tak bermaya
time ni pun masih duk semput2 lagi..

^_*
 cepat sembuh ye tok ayah

6 ulasan:

faiz fakhirin berkata...

aminnn..semoga cepat sembuh.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

hope tok ayah tu cepat sembuh ye... aminnn

Miss Anis berkata...

amin....terima kasih....

Boni JLL3 berkata...

amin...semoga dia sembuh..

hafiz hafizol berkata...

semoga cepat sembuh.. XD

Miss Anis berkata...

terima kasih smua....