Pengikut

xde rase hormat langsung!!!

hari ni kelas abis awal jadi ambik la peluang ni utk buat entry baru
hihihi...lagipun da lama kot rasanya anis xbuka blog ni..
jadi rindu pulak kat blog ni...
ok entry anis kali ni pasal perangai sesetengah junior yang 
xtahu nak hormat langsung orang dekat sekeliling atau kat senior2

tadi time nak balik dari kolej anis naik la bas
kolej pastu ada la sekumpulan junior lelaki ni
diorang berdiri dekat sebelah dengan kawan anis sebab time 2 bas da penuh
jadi diorang kena berdiri la
nak dijadikan cerita, diorang ni dari sem lepas lagi
anis anti sangat xtahu la kenapa tapi bila nampak diorang jew mesti anis jadi
hot semacam dan ada jew la yang xkena
diorang ni kalau naik bas XSAH kalau XBISING 
GEraM kot....yela kita penat2 dan letey tiba2 dengar suara
memekak, memekik dan terjerit2 macam monyet yang cari makanan xdapat..huhu
disebabkan tadi diorang bising jadi anis tegur la suruh diam sikit sebab
bising tapi diorang lagi ejek ada la

' eh ade org sruh diam la...hahhaha'

diorang lagi buat bising...2 yang menambahkan geram anis
tapi anis still tegur lagi anis kata

'kalau xbising 2 xley kew memekak jew diam la sikit
ganggu org lain sebab asyik dengar suara korang jew'

lepas 2 diam kejap tapi mula la duk PERLI2 
ni yang buat anis lagi angin ni kawan pun ada gak tegur tapi
diorang tetap xnak dengar
tapi ada la pelajar yang turun sebab nak singgah kat kedai 
jadi ada la sorang junior ni kata

'jom la kite duk kat depan nanti de yang kate bising lak'

anis apa lagi terus kata

'bagus la pergi la duk kat depan 2 xpayah nak dengar 
suara bising2 korang 2...huhu'

diorang ni memang suka buat macam diorang jew yang ada dalam bas 2
xfikir pasal orang lain....kalau nak bercakap pun xsalah cuma hormat la sikit kat orang lain sama
ni tak bila tegur melawan dan cakap2 belakang..
lepas ni kalau nampak diorang lagi xtaw la nak buat macam mana
harap2 lepas ni diorang pandai2 la 
kalau xnak kena sound lagi....


**xkira la kita ni tua atau muda tapi hormat la satu sama lain

2 ulasan:

syairahmohdanuar berkata...

eee..tak sukanya laki camtu.

Miss Secreto De Amor berkata...

Haish . . .selamat aku jauh . . kalo tak kita patot bergabung tenaga ! HAMPEH !